lördag 27 november 2010

Sparrissoppa

Ca 500 gram sparris
1 purjolök, strimlad
Ca 2 msk smör
8 dl grönsaksbuljong
2 msk sherry
Salt, peppar
1 dl grädde

Koka sparrisen två minuter. Skär av topparna på sparrisarna och lägg åt sidan, skär resten i mindre bitar och fräs i smör tillsamans med purjolöken. Häll över buljongen och låt koka i ca 10 minuter. Mosa soppan slät med stavmixer eller i matberedare och smaka av med salt, peppar och sherry. Precis innan servering vispa upp grädden lite grann, häll hälften i soppan och blanda. Vispa resten så att det blir fast. Häll upp soppan i skåla och garnera med en klick grädde och sparristopparna. Servera.

Cissis kommentar: Detta recept hittade jag på nätet för flera år sedan och hade skrivit ner det för hand på ett papper som jag hittade lagom till denna middag. Men vilken sida jag hittade den på kommer jag tyvärr inte ihåg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar