torsdag 3 februari 2011

Min köttfärspaj

Denna paj har jag komponerat ihop själv genom att kolla recept på internet och sedan kombinera med vad jag råkade ha hemma i kylskåpet vid det tillfället. Resultatet blev både uppskattat hemma och den rätt som flest har frågat efter recept för.



1 pajdeg, köpt eller hemlagad
1 gul lök, hackad
1 vitlök
Ca 1 msk smör
500 g köttfärs
1-2 dl creme fraiche
4 msk tomatpasta
1 msk kalvbuljong
2 ägg
Efter smak: salt, peppar, timjan, oregano, paprika

För garnering: kokt broccoli, körsbärstomater, riven ost
Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet medans du fixar pajinnehållet.
Fräs vitlök och lök i smöret tills det får lite färg. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Häll över i en bunke och blanda i övriga ingredigenser. OBS blanda ägget sist så att pajinnehållet hinner svalna lite innan ägget tillsätts.
Häll över alltsammans i pajskalet och garnera med broccoli, tomater och/ eller ost. Om du vill ha pajdeg på toppen istället lägg över det.
In i ugnen ca 35-40 minuter på 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar