måndag 31 januari 2011

Laxfärsbiffar


ca 500 g lax
1/2 gul lök, hackad
2-3 äggvitor
1/2 msk thailändsk fish sauce
1/2 msk koncentrerad kycklingfond
2 hackade korianderrötter
ca 1 cm hackad färsk ingefära
1 klyfta hackad (ej pressad) vitlök
salt, peppar

Gör färs av laxen i en mixer. Blanda sedan med alla kryddor och äggvitorna. Stek i olja ca 3-4 minuter på varje sida.

Kommentar: Barnen har rynkat på näsan åt fisk på sista tiden. När Max frågade vad det var till middag sa jag laxfärsbiffar, men "lax" mycket snabbt och tyst så att han inte uppfattade det... men maten blev succé för båda barnen. Det var väldigt gott för de vuxna att ha paprikaröra till!

Kryddningen kan man ju variera lite. Jag hade ingen ingefära så det fick bli galangal som jag hade i frysen istället. Man kan ju ha chili i också, citrongräs, koriander osv. Eller helt strunta i thaitemat och köra gräslök, dill, citron, kapris, hackade oliver osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar