fredag 20 januari 2012

Spenat- och fetaostpaj

Supergod, helt enkelt.



1 pajdeg, köpt eller hemlagad
1 pkt frusen spenat (eller ca 5-6 dl)
1 pkt fetaost, fint tärnad/ hackad
2-3 dl gräddfil (i USA andvänder jag buttermilk eller sourcream, beroende på vad jag har hemma, ibland blandar jag dem)
2 ägg
Cocktailtomater, vanlig tomat
salt, peppar, lite riven muskot

Lägg pajdegen i pajformen, täck över kanterna med folie och grädda i ca 200 grader, ungefär 15 minuter tills botten har fått färg.

Under tiden blanda fyllningen: Tina spenaten i mikron. Blanda med tärnad fetaost, gräddfil, ägg och kryddor.
Häll i fyllningen i pajformen och dekorera med tomater. Grädda i 200 grader ca 35 minuter eller tills pajen har fått fin färg.

Denna paj är god att äta kall, en bra paj att förbereda till knytkalas eller buffet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar