fredag 4 september 2020

Brenda's Tiramisu

 

  • 2 paket savoiardi kex
  • 500 g mascarpone
  • 4 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 ½  dl cognac (brandy)
  • 2-3 dl starkt kaffe
  • kakao, till att pudra på toppen

 

Instruktioner


1) Vispa gulor och socker fluffigt och poröst. Lägg i mascarpone och blanda väl. Tillsätt sedan congac.

 

2) Vispa 2 äggvitor till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mascarponesmeten. 

 

3) Doppa hastigt savoiardikex i kaffet och placera i en stor ugnsform eller i portionsglas.

 

4) Varva smet med kex tills smeten (eller kexen) är slut. 

 

Låt stå i kylskåp tills servering, pudra med kakao innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar