fredag 4 september 2020

Misomarinerad black cod

Receptet kommer från denna  länk.


Ca 1 kg black cod (eller annan fisk, helst fet fisk) 

Marinad:

  • 6 msk vit misopasta
  • 4 msk mirin
  • 3 msk sake

Förbered:

1) Blanda ingredienserna till marinaden och marinera fisken i minst 24 timmar, helst 2-3 dygn. Ju fetare fisk desto längre kan den marineras, så om du väljer en vanlig torsk så sikta på 24 timmar. 

Vid tillagning

 2) Sätt ugnen på 220 grader. 

 3) Gör ren fisken från så mycket marinad som möjligt (den bränns lättare om det finns marinad kvar). Placera fisken på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skinnsidan upp om fisken har skinn, då blir det krispigt. 

 3) Baka mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Servera direkt. 

Denna rätt bokstavligen smälter i munnen! Servera med bräserad grönsak och eventuellt ris till. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar