torsdag 16 december 2010

Kycklingfärsbiffar



ca 900 g kycklingfärs (2 pounds, köper här i USA)
2 skivor vit formfranska, sönderriven
1,5 dl mjölk (måttet är en gissning, det ska vara så att det precis sugs upp om det får stå ett litet tag, om det blir för torrt häller jag på lite mer. Men det får inte bli för mycket!)
1 gul lök, hackad
2 ägg
1/2 - 1 msk kycklingfond
salt, peppar, vitlökspulver, paprikapulver hackad persilja efter smak

1) Riv sönder brödet (får gärna vara gammalt bröd) och häll över vätskan.

2) Hacka löken och häll i bröd och mjölkblandningen. Häll i kycklingfond, ägg och kryddor. Färs generellt behöver rätt så mycket salt, så var inte för snål med det!

3) Häll sist i kycklingfärsen och blanda om. Forma biffar med en stor sked och stek. Tänk på att ta lite lägre värme och steka dem längre än vanliga köttfärsbiffar, så att de blir ordentligt genomstekta. Allt vätska i degen gör att de blir saftiga ändå.


Jag brukar blanda allt i förväg och sen hämta barnen på dagis. De är hungriga när vi kommer hem men föredrar nylagad mat så jag steker dem snabbt när vi kommer hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar