lördag 3 december 2011

Sockerkakstryfflar

Överbliven fryst sockerkaka är trist att äta rakt upp och ner. Detta blev jättegott, inspiration hämtade jag här. Riktigt goda blev de!



Överbliven sockerkaka
Philadelphiaost
Mandlar
Mjölkchoklad

1) Smula sönder sockerkakan i en mixer. Tillsätt philadelphiaost, ca 3/4 dl för en halv sockerkaka, men känn av hur konsistensen blir. Det ska bli ordentligt klibbigt men man ska kunna rulla bollar utan att det kladdar för mycket. Blanda i hackade mandlar, bitarna ska vara tuggvänliga.

2) Smält mjölkchokladen i en skål i mikron. Med hjälp av tandpetare doppa bollarna i choklad och lägg på ett bakplåtspapper. Ställ in i kylskåpet tills chokladen har stelnat och flytta bollarna till ett uppläggningsfat.

Kommentar: Detta recept går ju att variera i det oändliga. Nötterna lade jag till för att den första bollen som jag smakade av saknade tuggmotstånd, jag tyckte att det behövde krasa lite mellan tänderna. Och konsistensen blev jättebra! Man kan tillsätta pepparkakskryddor, citronskal, apelsinskal, olika sorters nötter, doppa i vit eller mörk choklad osv osv. Jag har inte lyckats få dem supersnygga, om någon har ett tips på hur man får till det så lämna gärna en kommentar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar