onsdag 17 augusti 2011

Stekt flundra med olivsky

Receptet har jag hittat här.


3-4 flundrefileer
salt, peppar, mjöl


Olivsky
2 vitlöksklyftor
2 scharlottenlök, finhackad
1/2 citron, fint skuret skal
2 dl vitt torrt vin
1 dl urkärnade oliver
2 msk färsk hackad salvia
150g cocktailtomater


Blanda salt, peppar och mjöl och vänd flundrorna i det. Bryn fileerna i stekpanna och grilla sedan i ugn 175 grader, ca 10 minuter.
Skiva vitlök tunt, finhacka löken och skär tunna strimlor av citronskal. Hetta upp olja i stekpannan och fräs vitlök, lök och citronskal ca 1 minut utan att löken tar färg. Häll på vin och låt koka tills hälften återstår. Blanda ner oliver, salvia och delade tomater och låt det bli varmt ca 1/2 minut. Servera fisken på tallrik och skeda över olivsky.
Kommentar: Olivskyn är god och passar till vilken fisk som helst. Jag brukar heller inte panera fisken om inte barnen ska äta, blir gott oavsett. Ett jättebra fisktillbehör som jag brukar laga då det finns vitt vin kvar sedan dagen innan. Jag har hittills aldrig använt färsk salvia, blir bra ändå. Går även bra med en bit vanlig lök om jag inte har scharlottenlök. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar